Glutenvrij bladerdeeg

Bladerdeeg:

vrij van gluten, kippenei, koemelk, noten, pinda

Ingrediënten

225 gram glutenvrij meel (meel- of bakmix)
150 gram margarine
snufje zout
1 dl koolzuurhoudend bron -of mineraalwater
5 druppels azijn

Bereiding

Houd een kleine hoeveelheid meel achter om bij het uitrollen te gebruiken. Zeef het meel boven een kom. Doe er de margarine en wat zout bij. Snij met twee messen de margarine in stukjes. Voeg het water en de azijn aan het mengsel toe. Meng met een mes alle ingrediënten tot een samenhangend geheel ontstaat. Leg de deegbal op een bord. Dek het deeg af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
Bestuif het werkblad met wat glutenvrij meel. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ongeveer ½ cm. Vouw het deeg in drieën, zowel in de lengte als in de breedte. Draai het deeg een kwartslag, rol het weer losjes uit en vouw het weer op. Doe dit drie keer. Zorg dat het deeg tijdens het uitrollen niet gaat plakken, bestuif het regelmatig met wat meel. Het uitrollen moet losjes gebeuren, niet te hard aandrukken. Leg het deeg weer in de koelkast.
Herhaal de hele bewerking nog twee keer met tussenpozen van minstens 1 uur. Na de laatste bewerking is het bladerdeeg klaar voor gebruik.

Gebruik het bladerdeeg voor een amandelstaaf en gebruik amandelspijs, of vul het met sojaspijs (vrij van gluten, koemelk, noten, pinda en tarwe). Of gebruik het bladerdeeg voor het maken van een staaf gevuld met blokjes appel met rozijnen of gekruid gehakt.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Eigen merk Vitamines
  • a.vogel
  • solgar
  • vsm
  • eko keurmerk
  • logo natuurwinkel met MHS
  • ekoplaza logo
© 2009 - 2024 Martin`s Health Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel