Mini cakes met citroen
Minicakes met citroen, yoghurt en stroop
Voor 30 stuks
Voorbereiding 20 minuten, baktijd 10 minuten
Ingrediënten:
50 gram zelfrijzend bakmeel
Citroenstroop: te maken met de 3 volgende ingrediënten
1 middelgrote citroen ( 140gr)
55 gram rietsuiker of oerzoet
60ml water
1 ½ eetlepel maïszetmeel
55 gram rietsuiker of oerzoet
¼ eetlepel natriumbicarbonaat
1 theelepel maanzaad
1 eierdooier
70 gram yoghurt
½ eetlepel fijn geraspte citroenschil
1 theelepel citroensap
10 gram boter, gesmolten
Verwarm de oven voor op 180-190ºC (stand 4)
Zeef het meel, de suiker, het maïszetmeel en het natriumbicarbonaat in een kleine kom.
Roer de zaden, de eierdooier, de yoghurt, de schil, het sap en de boter erdoor.
Schep volle theelepels van het beslag in papieren vormpjes en zet ze op de ovenplaat.
Bak ze 10 minuten in de oven bij 180-190ºC. Besprenkel de gebakjes met de warme citroensiroop. De stroop eroverheen smeren kan ook.
Citroenstroop
Verwijder de schil van de citroen m.b.v. een dunschiller, rasp de schil fijn en pers het sap uit de geschilde citroen. Doe 2 theelepels citroensap, de geraspte schil, de suiker en het water in een kleine steelpan. Verhit het mengsel (niet laten koken) tot de suiker is opgelost. Breng het citroenmengsel aan de kook en laat het onafgedekt en zonder te roeren ongeveer 5 minuten sudderen, of tot het indikt. Doe de citroensiroop in een hittebestendige kan.